The Belvedere

Client March Capital Management
Location San Francisco, California
Status Under Construction

The Belvedere will offer residents stunning views of San Francisco and the Bay.

The Belvedere is a new boutique condominium building located on an infill site in the Cow Hollow neighborhood of San Francisco. The 28-unit project fronts Van Ness Avenue, and is designed to relate to both the Victorian architecture immediately to the south, as well as the newer construction to the north.

The building's exterior is expressed through inverted folded bays which run along the Van Ness fa├žade, creating a butterfly window typology. These champagne-colored bay windows are clad in metal and visually tie the building to the bay windows found in the adjacent Victorian buildings, as well as those throughout San Francisco. These "inverted" bay windows are juxtaposed against dark charcoal panels, which further emphasizes the depth of the windows. A rooftop terrace provides unobstructed views of all of the surrounding neighborhoods and the Bay.

01 510 07 001
01 510 07 002

Inside, the palette is a blend of high-end natural materials.

The lobby consists of poured terrazzo flooring with a custom patterned brass floor inlay, white oak wall paneling, and onyx stone accent walls. In the units, Waterworks plumbing fixtures and Miele accessories work together with quartzite kitchen countertops and large format stone tiles in the bathrooms.

01 510 08 004
01 510 08 010 jpg
01 510 08 003
01 510 08 002

Scope

Design Architect Architect of Record Interior Designer

Project Team

Ashton Kidd, Glenn Rescalvo, John Ishihara, Joyce Lim, Lexi Prior, Patricia Escoda Coll, Victoria Pangilinan, Katie Wilson, and Julia Leister

Visualizations

NQS Binyan March Capital Management