The Belvedere

Client March Capital Management
Location San Francisco, California
Status Completed in 2024

The Belvedere offers residents stunning views of San Francisco and the Bay.

The Belvedere is a new boutique condominium building located on an infill site in the Cow Hollow neighborhood of San Francisco. The 25-unit project fronts Van Ness Avenue, and is designed to relate to both the Victorian architecture immediately to the south, as well as the newer construction to the north.

The building's exterior is expressed through inverted folded bays which run along the Van Ness fa├žade, creating a butterfly window typology. These champagne-colored bay windows are clad in metal and visually tie the building to the bay windows found in the adjacent Victorian buildings, as well as those throughout San Francisco. These "inverted" bay windows are juxtaposed against dark charcoal panels, which further emphasizes the depth of the windows. A rooftop terrace provides unobstructed views of all of the surrounding neighborhoods and the Bay.

01 510 11 021
01 510 11 020
01 510 11 026

Inside, the palette is a blend of high-end natural materials.

The lobby consists of poured terrazzo flooring with a custom patterned brass floor inlay, white oak wall paneling, and onyx stone accent walls.

01 510 12 112a
01 510 12 118

Units feature imported Italian stone, Madera European Oak floors, Gabana Quartzite countertops, and custom cabinetry.

01 510 12 125
01 510 12 126
01 510 11 042b
01 510 12 117

Learn more about the interior design of The Belvedere.

Scope

Design Architect Architect of Record Interior Designer

Project Team

Glenn Rescalvo, John Ishihara, Julia Leister, Joyce Lim, Lexi Prior, Patricia Escoda Coll, Victoria Pangilinan, Katie Wilson, Ashton Kidd

Photography

Scott Hargis